Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

O τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.

O τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.
B’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εβδομήντα (70) ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία οι οποίες χωρίστηκαν σε έξι (6) ομίλους των έντεκα (11) και των δώδεκα (12) ομάδων.

Όταν ολοκληρωθούν οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων (του ίδιου ομίλου), προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού, αποφυγής υποβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.

Έτσι, σε κάθε όμιλο των δώδεκα (12) ομάδων θα υπάρξει κατάταξη από την 1η μέχρι και τη 12η θέση (κανονική περίοδος).

Η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου ανέρχεται απευθείας στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2014 - 2015.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 6η, σε κάθε όμιλο, στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία προβιβασμού (play -offs) στην ανώτερη κατηγορία με την εξής σειρά αγώνων:

Α’ ΦΑΣΗ PLAY-OFFS: Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η και την 4η θέση στον όμιλό τους, θα αγωνιστούν στην έδρα τους, σε απλό αγώνα, αντίστοιχα, με τις ομάδες που θα καταλάβουν την 6η και την 5η θέση στον ίδιο όμιλο και έτσι θα προκύψουν σε κάθε όμιλο τα ζεύγη 3 - 6 και 4 – 5. Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη φάση των play - offs.

Β’ ΦΑΣΗ PLAY-OFFS: Οι νικήτριες ομάδες, της προηγούμενης (α’) φάσης των play-offs, που ανήκουν στον ίδιο όμιλο, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα. Έτσι, θα προκύψουν έξι (6) ζεύγη των (3 - 6) - (4 - 5). Γηπεδούχες ομάδες, σε κάθε ζεύγος, θα είναι αυτές που κατέλαβαν την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη φάση των play-offs.

Γ’ ΦΑΣΗ PLAY OFFS: Συμμετέχουν η ομάδα που θα καταλάβει τη 2η θέση, στον όμιλό της, στην κανονική περίοδο και η νικήτρια ομάδα της προηγούμενης (β’) φάσης των play-offs του ιδίου ομίλου.

Οι ομάδες αυτές, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας), με γηπεδούχο ομάδα αυτή που κατέλαβε τη 2η θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Eφόσον, όμως, ανακηρυχθεί νικήτρια η ομάδα που αγωνίστηκε εκτός έδρας, θα γίνει και δεύτερος αγώνας (σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση, πέναλτι κ.λ.π.), σε ουδέτερο γήπεδο με χόρτο, που θα οριστεί από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Μ..

Οι έξι (6) νικήτριες ομάδες, αυτής της φάσης, θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2014 - 2015.

Έτσι, συνολικά θα ανέλθουν δώδεκα (12) ομάδες στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2014-2015. οι έξι (6) πρωταθλήτριες των ομίλων και ακόμη έξι (6) ομάδες με τη διαδικασία των play-offs.

Στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία θα υποβιβαστούν συνολικά έξι (6) ομάδες, μία (1) ομάδα από κάθε όμιλο. Απ’ ευθείας δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα, αλλά με τη διαδικασία play-outs στην οποία θα συμμετέχουν οι τέσσερις (4) τελευταίες ομάδες.

Στους ομίλους των δώδεκα (12) ομάδων τα ζευγάρια θα είναι 9 – 12 και 10 - 11 (διπλό πλεονέκτημα έχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η και τη 10η θέση).

Οι ομάδες που θα ηττηθούν θα αγωνιστούν μεταξύ στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα του ομίλου. Η γηπεδούχος ομάδα έχει διπλό πλεονέκτημα και αν ηττηθεί στην έδρα της θα οριστεί ακόμη ένας αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο και η ομάδα που ηττηθεί θα υποβιβαστεί στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2014 - 2015.

Το ίδιο σύστημα αγώνων θα ισχύσει και σε ομίλους των έντεκα (11) ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου